Allt du behöver veta om köksmontering

Planerar du en köksrenovering? Om så är fallet måste du montera ditt nya kök på rätt sätt för att se till att det ser bra ut och fungerar som det ska. I det här blogginlägget delar vi med oss av några tips om hur du gör just det. Läs vidare för allt du behöver veta om att göra en köksmontering!

Oavsett om det handlar om en enkel köksrenovering eller om du flyttar in i ett helt nytt hem och behöver sätta ihop köksskåp från grunden är det viktigt att börja med grunderna. När du bygger köksskåp bör det första steget alltid vara att installera underskåpen innan du tar itu med väggskåpen. På så sätt kan tyngdkraften stödja botten av köket när du monterar uppåt, vilket gör det lättare och säkrare att installera eventuella överskåp. Att inte börja vid basen innebär dessutom att eventuella framtida justeringar eller ändringar kan orsaka något mer arbete längre fram, till exempel att man måste avinstallera överskåp för att justera dem som står under. Genom att börja din köksmontering i botten och arbeta uppåt ser du till att allt ovanför är ordentligt fastsatt så att oavsett vilken nivå ditt kök visualiseras på före installationen kommer det att se ut precis som det var tänkt efteråt.

När du har slutfört de första stege kan du börja installera skåp – men det är viktigt att se till att alla dörrar och lådor är vända åt rätt håll innan du börjar skruva fast dem! Genom att ta lite tid i förväg för att kontrollera den här detaljen sparar du tid och kraft, eftersom det kan vara mycket mer tidskrävande att rätta till misstag i efterhand. För att vara säker på att allt är korrekt är det en bra idé att lägga ut dina skåpsenheter enligt konstruktionsplanen med framsidorna i linje.

Sven i Karlstad